tisdag 6 november 2012

Produktiv dag

Jag var ganska trött när jag kom hem från jobbet idag. Jag hade jobbat över... igen... och skulle dessutom fortsätta jobba när jag kom hem med att skriva ett dokument till morgondagens pedagogiska diskussion. Just nu känner jag mig lite som en springpojke på jobbet, som släcker eldar, ultrapragmatiskt löser konflikterna alla andra ältar och fixar grejor som ingen annan tänkt på. Jag är lite den som ska göra allt det där som skiter sig när någon är sjuk eller något oväntat händer... fast jag gillar ju samtidigt att vara där jag behövs, ha många saker att göra på en och samma gång och vara lite pressad, då jobbar jag som bäst... fast det gör att jag ibland är lite tröttare än vanligt när jag kommit hem.

Att komma hem är en fröjd. Björn jobbar jättebra och han är så trevlig. Det är kul att ha någon att diskutera bygg-grejor med som kan så mycket men ändå berömmer mig för att jag också är duktig. Han har gett mig några bra tips när det gäller den pågående köksrenoveringen också. Björn bygger och planerar efter hur jag tänkt, idag byggde han till exempel badrumsväggen så att jag kan sätta upp hyllor i garderoben senare utan att de trillar ned.

Jag bestämde mig idag för att höja diskbänken i köket. Även om jag var trött kände jag att jag var tvungen att ligga i lite så att jag kan kakla snart så att elfirman kan sätta eluttag när de kommer tillbaka hit. För första gången på länge hade jag ingen direkt plan för mitt bygge (mer än det jag skissat på flera veckor tidigare). Adam fick hjälpa mig att riva bort diskbänken (den satt fastskruvad så vansinnigt hårt) och sen med en kombination av improvisation och rutin snickrade jag ett regelverk av det sista av mina 45x70-reglar. Det gick ganska lätt, förutom att föregående lägenhetsinnehavare massakrerat det vänstra skåpet lite väääl mycket (där diskmaskinen står). Och det var SKITmeckigt att skruva fast alla avloppsrör och vattenrör efteråt i det trånga skåpet, men en mycket bra sak var att vi slipper förlänga rören i skåpet, för de gick faktiskt att rucka på så mycket i sidled att de gick att koppla in på kranen igen! Så nu har vi en diskbänk i samma höjd som bänkskivan, en fungerande kran och ett fungerande avlopp. Top notch!


Höjning av bänkskiva på gång


Färdigt..!


Björn och Tobbe har också jobbat på idag - Tobbe har dragit om alla rör i hela badrummet (och till gästtoaletten) och gjort det så fint, fixat så att vi får en jättefin lösning på rören i duschen och plockat bort vårt gamla element. Björn har byggt upp den nya väggen och börjat färdigställa dörrkarmarna (en skulle ju smalas av en decimeter och en skulle flyttas).

Jag har också bokat en mattstripper idag för att ta bort linoleummattan i köket och jag ska hämta den på fredag. Det underliga är att det stod på Lejas hemsida att det kostade 66 kronor att hyra maskinen men i telefon sa de 400 kronor... jag måste nog ringa upp och fråga imorgon vad det är för maskin jag egentligen bokat. Det finns mattborttagarmaskiner som väger två hundra kilo och det är iNTE en sån jag vill ha, för den kan jag inte ens bära upp för alla trapporna. 

Det enda jag känner nu är att jag skulle vilja ta en dusch... eller ett bad... men det går ju tyvärr inte. I några veckor framöver är raggarduschen samt vänner och bekanta vårt enda hopp för en fräsch vardag. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar