onsdag 21 november 2012

FML

Det är lite fml-stämning i mitt liv just nu, fast lite ironiskt då. Det går ju ganska bra ändå... men ändå. Jag känner mig så otroligt utarbetad och går mer på automatik än finess, både på jobbet och hemma... fast idag lyckades jag laga supergod apelsinmarinerad torskfilé med sirat smör och potatis på jobbet (vilket blev en riktig höjdare för både fröknar och barn) och barnen springer inte iväg och börjar gråta när de ser mig så så fel gör jag nog ändå inte. Men jag vaknade i natt och funderade allvarligt på att gå upp och laga vår diskmaskin som tydligen börjat läcka sedan förra gången jag monterade bort bänkskivan... eller att städa lite.

Ett ord för att summera ihop vardagen just nu: klaustrofobi...

I vårt vardagsrum står för tillfället FÖRUTOM den vanliga uppsättningen möbler: en cykel, ett badkar, ett badkarsstativ, en torktumlare, fyra köksstolar, ett köksbord, åtta kartonger med klinker och kakel som ska lämnas tillbaka till Bauhaus, öppnade tjugokilossäckar med fix och fog, över tre meter långa byggreglar, kakelverktyg, en gästsäng, några köksluckor, en spegel, en fläktkåpa och en ljuskrona som ska hängas upp. Att tvingas dra in magen och notoriskt agera häcklöpare är bara en liten del av vardagen här hemma just nu.

Efter jobbet både igår och idag har min mamma hämtat mig med bil och så har vi kört tillsammans för att kolla på de två återstående frågetecknen som finns kring vår badrumsrenovering: glasvägg till badkaret (mellan badkaret och tvättmaskinen) och belysning.

Angående badkarsvägg så finns det lite olika färdiga varianter för några tusenlappar. Man fäster dem i väggen (badkaret är så nära golvbrunnen så det blir inte bra att fästa en vägg i golvet där) och sedan kan man limma dem i badkaret. Problemet är att de flesta färdigvarianter är lite för breda för vårt badkar. Jag ringde Lunds glasmästeri idag och de kan specialtillverka en glasskiva till oss men leveranstiden är ca tre veckor. Vi får prata lite mer med byggare Björn imorgon och se vad han tycker.

Angående lampor är det väldigt svårt i vårt badrum. Det är så svårt att veta nu på förhand hur mycket belysning som kommer att behövas, men vi räknar med att det krävs i princip så mycket belysning som det bara går att få in. Kablarna för belysning sitter dessutom ganska dumt till och nära eller i våtzon 1 vilket kräver superhög klass på lampornas IP-klassning (inte för att jag tycker att det spelar så stor roll när vi ändå fått en så ny och fin jordfelsbrytare men det är faktiskt elektrikerna som bär ansvaret). Jag och min mamma var på fyra olika ställen idag och kollade och vi fastnade för en stark taklampa med spotlights... sen är en plan att eventuellt byta ut vårt redan inköpta spegelskåp till en vanlig spegel med hylla istället och att sätta snajsiga lampor vid den.

Det har var nog bloggens mest osammanhängande inlägg någonsin, men nu känner jag mig tvungen att gå och skruva lite på vattenrören till vår diskmaskin och sen laga min cykel som passande nog fått punktering... om jag ska hinna foga köksgolvet därefter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar