onsdag 5 september 2012

Veckan som gått

Vi fick äntligen hit soffa, skänk och tv (och alla andra efterlängtade möbler) med hjälp av några underbara medhjälpare som bar många varv upp och ned för trapporna. 
Hejdå gamla lägenheten :'-(
Min mamma har flyttstädat nästan hela lägenheten, och det krävdes mycket mer städning än vad vi trodde. Därför har det inte blivit så mycket annat gjort i veckan utan den mesta av tiden har ägnats åt att spackla igen gamla hål, dammsuga förråd och sånt.

Förutom en massa småsaker såsom att montera antenn-uttag och packa upp flyttkartonger har jag också testskurat vardagsrumsgolvet med vicevärden Ingvars husmorstips - fotogen, tvättmedel och vatten. Jag gjorde det hela bara lite halvhjärtat, så det blev inte ett särskilt synligt resultat. Sen provoljade jag med två olika typer av olja - en gammal kladdig utomhusolja jag fått över från när jag oljat balkonggolvet och så vanlig matolja. Matoljan var lätt bäst! Ska åka och köpa riktig inomhusolja i helgen... hoppas att det blir snyggt.
Imorgon lämnar jag ifrån mig nycklarna till min gamla lägenhet och sen kommer jag ha mer tid att ägna åt vardagsrumsrenoveringen och främst golvet. Nu när vi fått hit precis alla våra saker är det ju extra fint att kunna packa upp allting och få lite ordning och reda.

2 kommentarer:

  1. Ja. Jättejätteskönt... fast lite farligt också. TV:n och soffan stjäler lite tid från renoveringen, men det är nog bara lite nyhetens behag. Ni får komma på studiebesök sen!

    SvaraRadera