onsdag 19 juni 2013

En eftermiddag med torktumlaren

Jag har varit så vansinnigt effektiv idag, vilket gör mig jätteglad. Jag hann stryka de sista punkterna på listan med projekt att avsluta på jobbet innan semestern börjar och det kändes så sjukt bra! Nu kan jag vara ledig med gott samvete och komma tillbaka till en förberedd miljö.

Idag har det varit lite regnigt och åskat på eftermiddagen, vilket utgjort ett perfekt tillfälle för att kunna hålla sig inomhus och mecka med lite småsaker. En sak som stört mig lite sedan vi fick i ordning vår tvättstuga har varit att luckan på vår torktumlare öppnats åt "fel" håll, vilket gjort det krångligt att lasta tvätt i den direkt från tvättmaskinen (hej i-landsproblem!). Det är lite meckigare än man tror att ändra luckans hängning, för det är inte bara att skruva av luckan och skruva på den igen på andra hållet. Och det står i alla föreskrifter att enbart behörig tekniker får hänga om luckan, så jag vill självklart inte uppmana någon att göra det, men OM man nu ändå skulle få för sig att göra det så är det bra att först dra ut torktumlarsladden ur eluttaget... :)



Ta av översta locket på torktumlaren och hitta den lilla eldosan som sitter vid stängningsfunktionen vid luckan. Eventuellt är kablarna till stängingsavkännaren tejpade med andra kablar, så då får man klippa loss tejpen. Lossa skruvarna, dra upp dosan och fäst den på samma sätt på andra sidan torktumlaren. Tänk på att fästa kablarna så att de inte ligger mot trumman eller andra delar som blir varma och riskerar att smälta bort plasten på kablarna.

Alla lock och hål ska flyttas från ena sidan till den andra - det är bra att ha en skruvdragare och helst en med magnetisk bits så att skruvarna inte far ner i golvbrunnen eller liknande. Det är bra att ha en skruvdragare med moment-inställning så att man inte råkar dra sönder någon skruv eller plastdetalj.

Luckan omhängd. Innan man skruva tillbaka alla täcksidor och lock  är det bäst att testa så att torktumlaren fungerar  (tänk vad tråkigt att ha skruvat tillbaka alla sidor och satt in torktumlaren i sitt lilla hål igen bara för att inse att luckstängnings-avkännaren inte fungerar)....

Ett annat avslutat projekt - ny silikonfog på gästtoaletten. Har haft lite lätt ångest över det här projektet i ett år nu och är så glad över att det är förbi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar