torsdag 24 oktober 2013

Väggar! Golv!

Yes yes yes! Det händer många bra saker här på Vårvädersvägen! Särskilt i kontoret/gästrummet/barnkammaren, som snart är klar! Nu ska det bara röjas, saneras och städas i heeeela stökiga lägenheten i dagarna tre och sen inredas lite så är vår lägenhet nästan helt färdigrenoverad sen! Helt sjukt... men bra.

"Väv" uppsatt med kvällssol över Klostergården

Väggarna målade (även om det är lite konstigt ljus just på bilden) och dags för golvläggning. Den stora beiga färgfläcken i mitten av bilden är från i tisdags när jag började hela renoveringen med att välta ut en trelitersburk med helt nyinköpt färg. Det var inte särskilt kul, men efter en halvtimme hade jag lyckats skyffla upp det mesta av färgen igen utan att alltför mycket annat skräp följde med tillbaka i burken.

Golvunderlag som funkar främst ljuddämpande (de andra egenskaperna som underlaget eventuellt medför är ju inte så viktiga för oss som bor på tredje våningen i en lägenhet).

Vet inte så mycket om los tres arkitekt-amigos som ritade husen här på Klostergården... mer än att de nog inte var golvläggare. Eller inredare. Eller brydde sig om människors välbefinnande överhuvudtaget. Förstår inte riktigt vad som är praktisk miljonprogramsfunkis med att rita en yttervägg sned..? Det är alltså inte jag som lagt golvet snett utan lägenheten är faktiskt byggd såhär, med ganska exakt tjugo centimeters skillnad mellan vänster och höger sida av väggen. Men tack vare lite skillz med tumstocken och sticksågen så gick det ändå utmärkt att lägga lägenhetens sista golv! 

Fäääärdigt! Golvet är budgetvarianten "Rustik" ur Bauhaus eget sortiment... men fördelen med det är att vi slipper kapa våra nylackade dörrar (eftersom golvet är så tunt att det inte bygger så mycket på höjden), att det är lätt att såga och lägga samt snyggt och väldigt hållbart i förhållande till sitt kvm-pris som är ca 200 kronor. Det tog ca tre timmar effektiv tid att lägga golvet. Räknar med ungefär samma tid på att få golvlisterna snygga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar